ua en ru

Іспанська ліга просить УЄФА перевірити витрати "Манчестер Сіті" і ПСЖ

Іспанська ліга просить УЄФА перевірити витрати "Манчестер Сіті" і ПСЖ Фото: Неймар і Мбаппе представили третій комплект форми (PSG)

Клубам можуть загрожувати санкції

Іспанська ліга настійно попросила УЄФА перевірити "Манчестер Сіті" на дотримання правил фінансового фейр-плей. Про це інформує AP.

У літнє трансферне вікно "городяни" витратили 228 мільйонів фунтів стерлінгів на придбання нових гравців. Англійський клуб купив Бенжамена Менді (58 мільйонів), Данилу (28,5), Кайла Уокера (51,5), Эдерсона (40) і Бернарду Сілву (50). При цьому продаж гравців склала близько 88 мільйонів.

Відзначається, що ще одним клубом, якому можуть загрожувати санкції, є ПСЖ. Парижани витратили 222 мільйони євро на покупку нападника Неймара, а також орендували у "Монако" Кильяна Мбаппе.

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас зазначає, що фінансується інвесторами з Абу-Дабі "Манчестер Сіті" і отримує фінансову підтримку з Катару ПСЖ витягують вигоду з державної допомоги, що, на його думку, завдає непоправної шкоди футбольної індустрії.

У 2014 році "Манчестер Сіті" і ПСЖ вже були покарані УЄФА за порушення фінансового фейр-плей. Тоді кожен з клубів був оштрафований на 53,6 млн фунтів (60 млн євро), які вони повинні були виплатити протягом трьох років.

Нагадаємо, президент "Ліона" Жан-Мішель Олас вважає, що трансфери нападника "Барселони" Неймара і форварда "Монако" Кильяна Мбаппе в ПСЖ можуть нашкодити французьким клубам.