ua en ru

УЄФА пригрозив Росії та Англії дискваліфікацією з Євро-2016

УЄФА пригрозив Росії та Англії дискваліфікацією з Євро-2016 Фото: сутички на стадіоні "Велодром"

Це відбудеться в тому випадку, якщо повториться насильство з боку вболівальників цих країн

Виконавчий комітет УЄФА попередив футбольні асоціації Росії та Англії, що в разі повторення насильства з боку вболівальників цих країн, їхні збірні будуть дискваліфіковані на Євро-2016. Відповідне рішення ухвалено 12 червня після того, як напередодні під час матчу Росія-Англія у Марселі на трибунах відбулись масові сутички між вболівальниками, передає DW.

"Виконавчий комітет УЄФА попередив обидві футбольні асоціації, що - незалежно від рішень, які незалежні дисциплінарні органи ухвалять щодо інцидентів на стадіоні - він не зупиниться перед тим, щоб накласти додаткові санкції (...) включно з потенційною дискваліфікацією їхніх відповідних команд з чемпіонату, якщо таке насильство повториться знову", - йдеться в заяві виконкому.


В УЄФА визнали, що на стадіоні "Велодром" у Марселі були проблеми із сегрегацією, та наголосили, що запровадять "коригувальні заходи для збільшення кількості персоналу служби безпеки на стадіонах, у тісній співпраці з місцевими органами влади".

Раніше УЄФА відкрив дисциплінарне провадження стосовно Федерації футболу РФ через заворушення, влаштовані вболівальниками на стадіоні, а також через расистську поведінку та використання піротехніки під час гри.

Нагадаємо, після матчу Євро-2016 Англія-Росія фанати РФ спровокували бійку: вони почали жбурляти різні предмети у бік одного з секторів із англійцями, а потім прорвались до них через кордон стюардів. Англійські фани змушені були рятувалися втечею.