ua en ru

УЄФА до кінця вересня визначиться щодо правила виїзного гола

УЄФА до кінця вересня визначиться щодо правила виїзного гола Фото: Сервет Ярдимджи (uefa.com)

Воно діє ще з 60 років

У Союзі європейських футбольних асоціацій (УЄФА) до жовтня мають остаточно визначитися, скасовувати або залишити в силі на виїзді. Про це розповів член виконкому організації і віце-президент турецької футбольної асоціації Сервет Ярдимджи в інтерв'ю Goal.

"Тренери підняли важливу тему. Я згоден з тим, що гостьовий гол не повинен коштувати двох, це звучить здорово. До того ж це дуже впливає на тактику команди, особливо якщо вона грає вдома. Граючи перед своїми вболівальниками, доводиться занадто багато думати про оборону, адже пропущений м'яч фактично стоїть двох.

УЄФА, безумовно, зверне увагу на цю пропозицію, відповідні комітети розглянуть всі деталі і винесуть проект на голосування виконкому. Мені поки складно говорити про те, в які терміни можуть бути внесені зміни. Думаю, ясність з цього питання настане до кінця вересня", - сказав він.

Правило гостьового гола було вперше введено в європейському футболі в сезоні 1965/1966 для того, щоб зробити двохматчеві протистояннях більш динамічним. Згідно з цим правилом, за однакової кількості голів після двох ігор кожен м'яч, забитий командами на виїзді, вважаються за два.

Нагадаємо, переглянути правило голу на виїзді попросили тренери європейських топ-клубів.