ua en ru

Тренери європейських топ-клубів попросили УЄФА переглянути правило голу на виїзді

Тренери європейських топ-клубів попросили УЄФА переглянути правило голу на виїзді Фото: щорічна зустріч тренерів (uefa.com)

Вони вважають, що ситуація в футболі змінилася

Тренери європейських топ-клубів попросили Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) переглянути правило забитого на чужому полі гола. Про це розповів заступник генерального секретаря організації Джорджо Маркетті, передає Reuters.

У Ньоні відбулося щорічна зустріч тренерів, в якій в числі інших взяли участь Массіміліано Аллегрі ("Ювентус"), Карло Анчелотті ("Наполі"), Унаї Емері ("Арсенал"), Хулен Лопетегі ("Реал", Мадрид), Жозе Моурінью ("Манчестер Юнайтед"), Томас Тухель ("Парі Сен-Жермен"), а також головний тренер донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека.

"Тренери вважають, що забити гол у гостях зараз не так складно, як раніше. Тому вони вважають, що правило повинно бути переглянуто. Саме це ми і зробимо.

Вони вважають, що ситуація в футболі змінилася, і значимість виїзного гола зараз вже не та, що була багато років тому, коли ввели це правило", - сказав Маркетті.

Правило з'явилося в 1965 році як альтернатива жеребу або проведенню матчу на нейтральному полі. Правило передбачає, що при рівному рахунку за підсумками двухраундового протистояння в наступне коло виходить команда, що забила більше голів у гостях.

Крім того, за словами Маркетті, тренери виступили за введення єдиних термінів трансферного вікна, яке повинно закриватися до старту чемпіонату.

Нагадаємо, УЄФА планує ввести відеоповтори з 1/4 фіналу Ліги чемпіонів.