ua en ru

УЄФА компенсує Києву 100 тисяч євро за безкоштовний проїзд вболівальників

УЄФА компенсує Києву 100 тисяч євро за безкоштовний проїзд вболівальників Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

У Києві 24, 26-27 травня можна буде проїхати в метро і на муніципальному транспорті безкоштовно на підставі квитка на матч

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) компенсує Києву 100 тис. євро за впровадження безкоштовного проїзду для вболівальників з квитками на фінальні матчі чоловічої і жіночої Ліги чемпіонів 2018 року та акредитованих осіб. Про це повідомив менеджер з транспорту і мобільності під час проведення фіналів Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року Сергій Хижняк, передає прес-служба КМДА.

За його словами, в рамках жіночого фіналу (24 травня) всі, у кого є квитки на матч або акредитовані особи, мають можливість за пред'явленням квитка на матч користуватися міським комунальним транспортом безкоштовно протягом 36 годин.

Також аналогічна ситуація з власниками квитків на чоловічий фінал або тими, хто має акредитацію: 36 годин комунальний транспорт для них безкоштовний (26-27 травня).

Відповідні витрати будуть компенсовані міському бюджету з боку УЄФА у сумі 100 тис. євро.

Як відомо, Фінал футбольної Ліги Чемпіонів УЄФА пройде на столичному стадіоні НСК "Олімпійський" 26 травня. У вирішальному матчі зійдуться мадридський "Реал" і англійський "Ліверпуль".

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, забезпечити безперешкодний проїзд вболівальників і туристів по Києву, міській владі буде непросто. Зараз у місті почастішали транспортні затори через проведення ремонтних робіт на декількох магістралях і мостових переїздах.

Але представник Київської міської державної адміністрації з питань підготовки до фіналу Ліги Чемпіонів Андрій Мірошниченко запевнив РБК-Україна, що до 26 травня левова частка основних доріг, особливо в напрямку до центру Києва, буде відремонтована.

"Ремонтні роботи сплановані таким чином, щоб основні транспортні магістралі міста були 26 травня доступні для безперешкодного руху. Наприклад, на Дніпровській набережній ремонтні роботи на проїжджій частині будуть завершені до цієї дати", - заявив Андрій Мірошниченко.