ua en ru

Ударна група флоту США висунулася в Середземне море

Ударна група флоту США висунулася в Середземне море Фото: авіаносець "Гаррі Трумен" (flickr.com-navcent)

Група американських кораблів на чолі з авіаносцем Harry Truman покинула порт приписки

Ударна група вмс США на чолі з авіаносцем Harry Truman покинула порт Норфолка і вирушила у бік Середземного моря. Про це повідомляє американський телеканал WTKR.

Повідомляється, що очолювана авіаносцем група покинула морську базу в Норфолку (штат Вірджинія) сьогодні, 11 квітня в 11:00 ранку за місцевим часом (18:00 за Києвом) для запланованого розгортання в районах відповідальності 5-го і 6-го флоту США.

Група знаходиться під командуванням контр-адмірала Джина Блека, авіаносцем командує капітан Нік Дієнна.

У прес-службі ВМС США повідомили, що розгортання групи є частиною регулярної ротації сил для "забезпечення можливостей реагування на кризові ситуації та розширення співробітництва у галузі присутності військово-морських сил в районах дії 5-го і 6-го флоту США", а також встановлення безпеки на морі. Відзначається, що зона впливу 6-го флоту США знаходиться на Середземному морі, 5-го в Індійському океані, зокрема, у Перській затоці.

До складу групи також входять ракетний крейсер Normandie, ракетні есмінці Arleigh Burke, Bulkily, Forrest Sherman і Farragut. В поході до них приєднається фрегат ВМС Німеччини Hessen, а також американські ракетні есмінці Jason Dunham і The Sullivans. На борту авіаносця Harry Truman розміщені около 90 літаків і вертольотів, чисельність ударної групи становить майже 6,5 тис. військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше стало відомо про заплановане висунення ударної групи ВМС США на чолі з авіаносцем Harry Truman в район Близького Сходу.