ua en ru

Врахування депозитів як доходів - це спосіб обікрасти людей при призначенні субсидій, - "Наш край"

Врахування депозитів як доходів - це спосіб обікрасти людей при призначенні субсидій, - "Наш край" Фото: Сергій Кальцев

Уряд має відмовитися від ініціативи враховувати відсотки за депозитами при призначенні субсидій. Про це заявив співголова партії "Наш край" Сергій Кальцев, коментуючи заяву міністра соцполітики Андрія Реви про те, що в наступному опалювальному сезоні при нарахуванні субсидії будуть враховуватися відсотки від депозитів.

"Кабінет міністрів повинен відмовитися від пропозиції в наступному році враховувати відсотки за депозитами при призначенні субсидій, адже мізерні відсотки за вкладами повністю нівелюються інфляцією і не можуть вважатися доходами", – підкреслив Сергій Кальцев.

За його словами, така "антисоціальна" ініціатива уряду не витримує жодної критики і є нічим іншим, як "бажанням штучно зменшити кількість сімей, які отримують пільги на послуги ЖКГ". "Мізерні заощадження українців, відкладені на "чорний день", не можуть вважатися доходом, оскільки навіть відсотки за цими внесками протягом року "з'їдає" інфляція", – додав він.

На думку співголови партії "Наш край", виходячи з логіки чиновників, можна очікувати, що доходом сім'ї будуть вважатися відсотки на пенсійних і зарплатних картках. "Невже міністерство візьме на себе відповідальність обкрадати пенсіонерів або батьків школярів, які надзусиллями відкладають своїм дітям на освіту або оздоровлення?", – зауважив Сергій Кальцев.

Він також підкреслив, що подібна ініціатива Кабміну може призвести до значного відпливу коштів з банківської системи і збільшити "тіньовий" оборот грошей у країні.

Як відомо, днями міністр соціальної політики Андрій Рева виступив з ініціативою включати з наступного року депозити в розрахунок доходу домогосподарства для призначення субсидії.