ua en ru

РФ навчаннями "Захід-2017" демонструє свою здатність до масштабної війни в Європі, - Турчинов

РФ навчаннями "Захід-2017" демонструє свою здатність до масштабної війни в Європі, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Збройні сили України готові дати відповідь на будь-яку провокацію, вважає Турчинов

Збройні сили України готові дати відповідь на будь-яку провокацію, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов, коментуючи білорусько-російські військові навчання "Захід-2017". Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Він не виключив, що частина озброєння і військовослужбовців можуть залишитися на території Білорусі після завершення навчань. За його словами, на проведення "Заходу-2017" витрачаються "колосальні ресурси", зокрема, задіяні понад 7 тисяч залізничних платформ для перекидання військ.

"Безумовно, Російська Федерація цими навчаннями демонструє свою здатність до ведення континентальної масштабної війни в Європі, і саме це, на їх думку, може бути попередженням для Заходу, щоб він не втручався у нові авантюри, які Кремль може спровокувати як на теренах України, так і на теренах інших незалежних країн в регіоні", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, Україна і Польща розробили план дій в разі нештатних ситуацій у ході навчань "Захід-2017".

Раніше повідомлялося, що секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, нардеп Іван Винник заявляв, що російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017" несуть загрозу Україні з точки зору скупчення великої кількості озброєння і техніки. Разом з тим, у комітеті ВР з нацбезпеки заявили про готовність до провокацій РФ.