ua en ru

Навчання, під час яких розбився Су-27, вирішили продовжити

Навчання, під час яких розбився Су-27, вирішили продовжити Фото: Су-27 (facebook.com/ukrmilitarypage)

Командування Повітряних сил України уточнило деякі деталі катастрофи винищувача

Незважаючи на катастрофу винищувача Су-27 у Вінницькій області, спільне керівництво навчань "Чисте небо - 2018" вирішило продовжити польоти усіх типів авіатехніки. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Повітряних сил ЗСУ у Facebook.

"Уся авіаційна техніка, що залучається до навчання, відповідає усім технічним вимогам, пройшла відповідні дозвільні процедури", - йдеться у повідомленні.

Командування Повітряних сил підтвердило, що внаслідок авіаційної катастрофи Су-27УБ під час багатонаціональних навчань загинуло двоє пілотів - екіпаж літака.

На місці катастрофи працює група офіцерів командування Повітряних сил ЗС України, провідні спеціалісти літаючої авіаційно-технічної лабораторії та інші фахівці, які збирають матеріали для розслідування та встановлення причини авіакатастрофи.

"Жертв серед мирного населення немає. Зі слів місцевих мешканців - очевидців катастрофи, літак почав втрачати висоту і пілоти начебто відводили винищувач від житлових будинків", - також повідомило командування.

Крім того, зазначається, що тіла льотчиків знайдено і командиром екіпажу був полковник Петренко Іван Миколайович, заступник командира з авіації - начальник авіації повітряного командування "Схід".

Дані другого пілота пообіцяли повідомити пізніше.

Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

Нагадаємо, Військова прокуратура Центрального регіону України розпочала розслідування катастрофи винищувача Су-27УБ у Вінницькій області.