ua en ru

Прокуратура почала розслідування падіння винищувача Су-27

Прокуратура почала розслідування падіння винищувача Су-27 Фото: Су-27УБ (facebook.com/831s-tactical-aviation-brigade)

Військова прокуратура Вінницького гарнізону внесла відомості до ЄРДР

Військова прокуратура Центрального регіону України розпочала розслідування краху винищувача Су-27УБ у Вінницькій області, який виконував навчально-бойовий політ в рамках військових навчань "Чисте небо-2018". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу прокуратури.

"16.10.2018 близько 17:00 на території області, недалеко від селища Уланів Хмельницького району, впав військовий винищувач Су-27УБ, бортовий номер 70, серійний - 96310424040. За попередніми даними, літак ВПС України піднявся в повітря з аеродрому в Старокостянтинові і для виконання навчально-бойового вильоту в рамках військових навчань "Чисте небо-2018", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на місці інциденту працює група військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Вінницького гарнізону Центрального регіону України.

"За даними Генерального штабу ЗСУ з місця трагедії, обоє пілотів, один з яких - офіцер повітряних сил Збройних сил України, другий - військовослужбовець ВПС Національної гвардії США, загинули", - зазначили в прокуратурі.

Військова прокуратура Вінницького гарнізону внесла відомості до ЄРДР за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст.416 Кримінального кодексу України ("Порушення правил польотів або підготовки до них").

Прокуратура почала розслідування падіння винищувача Су-27

Нагадаємо, У вінницькій області близько 17:00 в районі села Уланів, між населеними пунктами Бердичів і Хмільник на Вінниччині, під час виконання навчально-бойового польоту в рамках міжнародних навчань "Чисте небо - 2018" розбився український винищувач Су-27УБ. Осколки винищувача Су-27УБ знайшли біля села Пагурци Хмільницького району Вінницької області.

Мешканці села Уланів Вінницької області, де у вівторок ввечері розбився військовий винищувач СУ-27УБ, зробили фотографії з місця катастрофи.