ua en ru

У закладах освіти Вінницької області через нестачу газу призупинять навчальний процес

У закладах освіти Вінницької області через нестачу газу призупинять навчальний процес Фото: Андрія Гижко (vin.gov.ua)

Заклади освіти, які не опалюються газом, заняття проводитимуть у звичайному режимі

У закладах освіти Вінницької області через нестачу газу призупинять навчальний процес. Про це заявив перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрія Гижка, повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Як зазначається, обмеження пов’язане з необхідністю економії газу, якого не вистачає в Україні через дії російського "Газпрому", а саме - припинення виконання контрактних зобов’язань.

"Прийнято ряд обмежень, щоб зекономити газ та зменшити його споживання. Тому у Вінницькій області буде призупинено навчальний процес до 7 березня включно. Крім того, у школах та вишах буде понижено температурний режим до мінімально допустимих норм для збереження системи теплопостачання", - пояснив Гижко.

Так, у Вінницькій області не працюватимуть з 3 по 7 березня усі заклади освіти: школи, училища та вищі учбові заклади. Разом з тим, заклади освіти, які забезпечуються теплом від котелень на альтернативному паливі, тобто не опалюються газом, заняття проводитимуть у звичайному режимі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що половина навчальних закладів Житомирської області призупинить навчальний процес через зниження тиску газу.