ua en ru

Учасників акції протесту на польсько-білоруському кордоні оштрафують на 490-525 дол

Учасники несанкціонованої акції на білорусько-польському кордоні, яка пройшла в неділю, 12 червня, біля міжнародного пункту пропуску "Брузги", оштрафовані судом. Про це повідомляє BBC з посиланням на місцеві ЗМІ.

За їх даними, судові засідання пройшли в приміщенні Жовтневого РВВС міста Гродно. Учасників акції зобов'язали до виплати адміністративного штрафу в розмірі 70-75 базових величин (490-525 долл.).
Раніше повідомлялося, що співробітники білоруської міліції затримали 14 громадян, які брали участь в акції на кордоні. Білоруси виступали проти обмежень на вивезення товарів, які ввела білоруська влада.
Нагадаємо, Рада міністрів Республіки Білорусь прийняла деякі заходи щодо захисту споживчого ринку "для забезпечення економічної стабільності держави та реалізації конституційного права громадян на гідний рівень життя". Документом затверджено перелік товарів і норми їх вивезення, при перевищенні яких необхідно сплатити спеціальний збір, а також перелік товарів, тимчасово заборонених до вивезення фізичними особами.