ua en ru

Учасники саміту в Брюсселі вимагають відновити мирне врегулювання конфліктів в регіонах

Учасники саміту в Брюсселі вимагають відновити мирне врегулювання конфліктів в регіонах Фото: саміт (twitter.com/Europarl_EN)

Учасники саміту "Східного партнерства" прийняли підсумкову декларацію

Учасники саміту "Східного партнерства" в Брюсселі (Бельгія) вимагають відновити мирне врегулювання конфліктів в регіонах. Про це йдеться в підсумковій декларації саміту "Східного партнерства".

"Учасники саміту глибоко стурбовані триваючими порушеннями принципів міжнародного права в багатьох регіонах. Учасники саміту вимагають відновлення зусиль щодо сприяння мирному врегулюванню невирішених конфліктів у регіонах на основі принципів і норм міжнародного права", - йдеться в декларації.

Як наголошується, вирішення конфліктів, зміцнення довіри і добросусідські відносини мають важливе значення для економічного і соціального розвитку та співробітництва.

"Учасники саміту вітають зусилля і посилення ролі ЄС у вирішенні конфліктів та зміцнення довіри в рамках або на підтримку існуючих узгоджених форматів переговорів і процеси, в тому числі присутність на місцях, коли це необхідно", - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що декларація саміту "Східного партнерства" підтвердила європейські прагнення України.