ua en ru

Учасники ринку допускають подальше зростання контрафакту тютюнових виробів

Менеджер з регуляторних питань "Брітіш Американ Тобакко Україна" Олена Тищенко-Тишковець повідомила, що в першій половині 2014 р. була припинена діяльність 6 контрафактних виробництв. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Справа - тютюн. Контрабанда і контрафакт продовжують процвітати".

Але, в той же час, за її словами, спостерігається повільне просування розслідувань в рамках відкритих кримінальних справ. "З шести справ до суду передана лише одна", - підкреслила Тищенко-Тишковець.

У статті зазначається, що з 2012 р. було конфісковано 15 ліній для нелегального виробництва сигарет, однак легальні виробники фіксують наявність на ринку сигарет які, по сукупності ознак, що були вироблені на цих машинах.

"Оскільки контрафактний продукт на українському ринку все ще присутня, ми можемо сміливо стверджувати, що на території України залишається кілька працюючих нелегальних виробництв і подальше зростання контрафакту цілком можливий", - додала Тищенко-Тишковець.

Раніше повідомлялося, що Державна фіскальна служба (ДФС) у IV кварталі 2014 р. вилучила фальсифікованих сигарет на суму 46 млн грн.