ua en ru

ДФС в IV кварталі 2014 р. вилучила фальсифікованих сигарет на суму 46 млн грн

У IV кварталі 2014 р. було вилучено понад 3,7 млн пачок фальсифікованих сигарет на суму 46 млн грн. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив тимчасово усунений перший заступник голови ДФС Володимир Хоменко.

За його словами, з донецької тютюнової фабрики "Хамадей" у другій половині 2014 р. вивозився контрафакт під марками Marlboro, LM, Camel, Winston, Bond і розповсюджувався по всій Україні.

"Ми виставили пости і тепер ситуація стала більш контрольованою. Якщо раніше можна було з кимось домовитися, то сьогодні домовитися складно", - зазначив він.

Хоменко також підкреслив, що мала місце перестрілка співробітників податкової міліції з одним з добровольчих батальйонів.

Чиновник повідомив, що в січні 2014 р. був перекритий незаконний потік тютюну з Одеської області. "Було вилучено 258 тонн імпортної сировини на суму близько 18 млн грн, яке призначалося "Хамадею". Якщо це перевести в сигарети, то вийшло б 20 млн пачок контрафактних цигарок вартістю 300 млн грн", - додав він.

За словами тимчасово відстороненого заступника голови ДФС, за ініціативою відомства МЕРТ позбавило "Хамадей" ліцензії на зовнішньоекономічну діяльність.