ua en ru

Учасники програми "теплих" кредитів отримали 132 млн гривень компенсації в жовтні

Учасники програми "теплих" кредитів отримали 132 млн гривень компенсації в жовтні Фото: "теплі" кредити (saee.gov.ua.jpg)

Найбільшу суму в 117 млн гривень отримали сім'ї на утеплення індивідуального житла

Учасники програми "теплих" кредитів отримали 132 млн гривень компенсації в жовтні. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

"Співфінансування енергозберігаючих заходів - реально діючий механізм, який допоміг вже більше 360 тис. сімей утеплити свої оселі і зменшити комунальні платіжки. Сьогодні в країні за сприяння Держенергоефективності діє 150 місцевих програм здешевлення" теплих кредитів ", - заявив глава Держенергоефективності Сергій Савчук.

Так, в жовтні населенню і об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) з держбюджету виплачено 132 млн гривень безповоротної фінансової допомоги на енергоефективні заходи.

Згідно з інформацією прес-служби, зокрема, найбільшу суму компенсації в 117 млн ​​гривень отримали сім'ї на утеплення індивідуального житла. Так, майже 4 млн гривень отримали домогосподарства, які встановили твердопаливні котли.

Відзначається, що ще близько 11 млн гривень виплачено ОСББ і ЖБК, які впроваджували енергоефективні заходи в багатоповерхівках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в початку дії програми "теплих" кредитів українці залучили понад 4 млрд гривень на енергоефективність.