ua en ru

Учасники Мюнхенської конференції з безпеки 6-8 лютого обговорять українську кризу

Учасники Мюнхенської конференції з безпеки 6-8 лютого обговорять українську кризу Джерело фото:irp.it

Учасники Мюнхенської конференції з безпеки, яка відбудеться 6-8 лютого, обговорять українську кризу. Про це повідомив голова конференції німецький дипломат Вольфганг Ішингер в неділю, 11 січня, передає Deutsche Welle.

Зокрема, центральними темами переговорів у рамках триденного міжнародного форуму стануть українська криза і конфлікт на Близькому Сході.

Як наголошується, в перший раз за останні 4 роки участь у Мюнхенській конференції з безпеки прийме федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Очікується, що на конференцію приїдуть також курдський лідер Масуд Барзані, іракський прем'єр-міністр Хейдар аль-Абаді, глава Афганістану Ашрафа Гані, а також російський міністр закордонних справ Сергій Лавров. Можливо, у конференції вперше візьме участь президент Ірану Хасан Роухані.

Мюнхенська конференція з безпеки проводиться щорічно з 1962 року, до 1993 року вона носила назву Конференції з військових питань. Протягом трьох днів учасники конференції отримують можливість у форматі неформального діалогу обговорити ідеї в сфері політики безпеки та основні питання світової політики.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови обговорили шляхи врегулювання ситуації на Донбасі.