ua en ru

Учасники мітингу на Микільській слобідці в Києві попросили захисту у Кличка і Авакова

Кияни просять міністра внутрішніх справ Арсена Аваков і мера Києва Віталія Кличка захистити їх від проплачених політичних мітингів. Про це йдеться у зверненні, підписаному учасниками мітингу, який відбувся сьогодні, 4 квітня, на Микільсько-Слобідській вулиці в столиці.

Зазначимо, що біля будівельного об'єкта на вул. Микільсько-Слобідській пройшов мітинг, який зібрав близько 700 осіб. Серед учасників мітингу були мешканці сусідніх будинків, які виступають за поліпшення інфраструктури мікрорайону, а також інвестори - покупці квартир і будівельники. Під час мітингу звучали аргументи на користь забудови, яка дозволить упорядкувати мікрорайон.
Прийшли кияни підтверджують той факт, що останнім часом провокують людей на масові акції проти забудовників, а потім там опиняються люди в камуфляжі і представники політичних партій, які влаштовують бійки, забуваючи про інтереси місцевих жителів.

Заступник президента Державної будівельної корпорації "Укрбуд" В'ячеслав Мармиш повідомив про те, що всі дозвільні документи на будівництво вже не раз надавали активістам, комісіям, депутатам, вони опубліковані на офіційному сайті об'єкта.
За його словами "Укрбуд" як "системний, надійний і відкритий до діалогу забудовник, якому нічого приховувати, починає кампанію "Добрі Сусіди", яка буде полягати у відкритті громадських приймалень на кожному об'єкті для комунікації з киянами". Дана інформація розміщена і на офіційному сайті компанії.

Він повідомив, що у приймальних можна буде ознайомитися з документами та отримати відповіді на всі питання. Також, мешканці сусідніх з об'єктами забудови будинків, зможуть висловити свої побажання щодо благоустрою.

На мітингу звучали заклики до політиків від тих, хто будує об'єкт, не позбавляти їх роботи в нелегкі для України часи. За словами начальника будівельної бригади Сергія Фадєєва по всій Україні заморожують будівництва, люди залишаються без роботи, і тільки на київських об'єктах триває будівництво.

Мітингувальники наполягають на тому, що ті, хто вкладають в будівництво, повинні бути захищені також, як і вкладники банків. А за зупинку будівництва відповідальність повинні нести і місцеві органи влади і держава. "Ми вклали гроші в квартири, що будуються, перевіряли документи, забудовника перевіряли всі які тільки можна інстанції. І ми хочемо, щоб тут був порядок, а влада захистили нас, жителів мікрорайону від свавілля. Чому ми повинні страждати із-за того, що комусь подобається валити паркани?!" - зазначив представник ініціативної групи інвесторів Роман Овсянник.

За підсумками мітингу учасники зібрали підписи під зверненням до міністра внутрішніх справ Арсену Авакову і мера Києва Віталія Кличка з закликом захистити сумлінних будівельників від провокаторів-погромників, об'єктивно розслідувати всі інциденти і забезпечити, у разі необхідності, охорону законних будівельних об'єктів.

Учасники мітингу на Микільській слобідці в Києві попросили захисту у Кличка і Авакова

Учасники мітингу на Микільській слобідці в Києві попросили захисту у Кличка і Авакова

Учасники мітингу на Микільській слобідці в Києві попросили захисту у Кличка і Авакова