ua en ru

Учасники фінансового ринку позитивно відреагували на призначення нового голови Нацкомфінпослуг

Представники ринків фінансових послуг позитивно сприйняли призначення Андрія Волкова на посаду голови Нацкомфінпослуг. Про це повідомив Сергій Іншаков, директор Федерації страхових посередників України.

"Для нас важливо, що Нацкомфінпослуг очолила людина, з якою можна вести конструктивний діалог, озвучувати проблеми страхового ринку і знаходити шляхи їх вирішення", - заявив він.

На думку Іншакова, для стабілізації і нормальної роботи ринку важливо, щоб Нацкомфинуглуг керував професіонал, який розуміє, як працює даний ринок. "Вважаю, що Андрій Волков саме той чоловік, який знає і розуміє, як функціонує ринок", - зазначив він.

Позитивно оцінив призначення нового голови Нацкомфінпослуг також партнер аудиторської компанії PwC україна Олег Тимків: "Андрій Волков - досвідчений фінансист, який давно працює в секторі, і для якого ринок фінансових послуг не новий. Він повністю розуміє як мислять інвестори та гравці ринку. Відповідно, це призначення є дуже корисним для розвитку ринку".

Як відомо, 9 квітня Кабінет міністрів призначив головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Андрія Волкова. Він є засновником та керуючим партнером Investohills Capital, а також головою наглядової ради страхової компанії "Рітейл-Страхування".

Волков був консультантом з банківського менеджменту компанії PricewaterhouseCoopers, брав участь в проекті по впровадженню міжнародних стандартів бухгалтерського обліку в банківській системі України. Має досвід роботи в компанії ING IGA, де відповідав за реорганізацію управління ризиками, фінансового управління, розробку операційних політик і процедур в рамках проекту по реструктуризації найбільших українських банків. Працював в "Альфа груп" на різних посадах, в тому числі обіймав посаду голови правління "Альфа-банку" (Україна), а також очолював раду директорів компанії "Альфа Страхування".