ua en ru

Учасникам захоплення заводу у Вінниці повідомили про підозру

Учасникам захоплення заводу у Вінниці повідомили про підозру Фото: місце затримання (vn.npu.gov.ua)

Вінницькою місцевою прокуратурою підготовлено та скеровано до суду клопотання відносно підозрюваних

Учасникам рейдерського захоплення на території підприємства "Вінницький консервний завод" складено та підписано повідомлення про підозру. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

У прокуратурі повідомили, що 13 травня о 20:00 близько 300 осіб проникли на територію підприємства й захопили вказану установу. Зазначається, що усім затриманим на місці події особам, серед яких троє неповнолітніх, складено та підписано повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України.

"Крім того, Вінницькою місцевою прокуратурою підготовлено та скеровано до суду клопотання відносно підозрюваних про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без застосування альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави. Наразі слідство триває, вживаються заходи до встановлення інших учасників та організаторів вчинення злочину", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у поліції повідомили, що у Вінниці при спробі рейдерського захоплення підприємства затримали 50 людей. Прес-служба поліції зазначила, що кілька сотень молодиків увірвались на територію підприємства, витіснили охорону. У відповідь на вимогу поліцейських припинити силові дії почали кидати каміння, застосували димові шашки.

Раніше РБК-Україна писало, що у Києві на вулиці Бориспільській у Дарницькому районі більше 62 рейдерів намагались здійснили захопленняспорткомплексу "Схід", зламавши вхідні двері і забарикадувавшись з середини.