ua en ru

На участь у консорціумі з управління українською ГТС претендують 4 компанії, - Коболєв

На участь у консорціумі з управління українською ГТС претендують 4 компанії, - Коболєв Фото: Україна закінчує розробку критеріїв оцінки нового оператора ГТС (uacrisis.org)

Визначити критерії для відбору компаній-учасників планується у листопаді

На участь в консорціумі компаній, який буде управляти газотранспортною системою України вже є 4 претенденти. Про це сьогодні під час конференції "Нафта і газ-2017" заявивши глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, критерії оцінки кращого консорціуму компаній для його залучення в українську ГТС повинні бути напрацьовані в листопаді цього року.

"Ми повернемося до практики в цій дискусії в листопаді", - сказав глава НАК.

Коболєв пояснив, що Україна повинна сформулювати зазначені критерії для консорціуму, який буде управляти ГТС після завершення у 2019 році діючого контракту між НАК "Нафтогаз України" і російською компанією "Газпром".

При цьому, підкреслив він, Росія не входить у перелік країн, яким дозволено стати учасником цього консорціуму.

"Розглядається варіант, коли цей консорціум буде контролювати роботу української ГТС і буде мати керуючий пакет", - зазначив голова "Нафтогазу", однак, за його словами, мова про продаж магістральних газопроводів не йде.

Нагадаємо, раніше Коболєв повідомив про те, що додатковий дохід української газотранспортної системи від простою обхідного газопроводу OPAL в 2017 році склав 300 млн доларів.