ua en ru

Збитки концерну Munich Re в І кв. 2011 р. зросли на 95% - до 948 млн євро

Збитки найбільшого в світі перестрахувального концерну Munich Re в першому кварталі цього року склали 948 млн євро (за той же період 2010 року прибуток досягав 485 млн євро). Про це пише газета РБК daily.
Головна причина - сильний землетрус в Японії. Щоправда, фінансовий директор Munich Re Йорг Шнайдер упевнений, що рік концерн завершить із прибутком.
Згідно з опублікованою в понеділок звітністю, найбільші втрати Munich Re зазнав через великі природні катастрофи. Згідно власними оцінками концерну, збиток від землетрусу в Японії досяг 1,5 млрд євро. Крім того, сюди ж слід додати 1,2 млрд євро, перш за все через землетрус у Новій Зеландії і повені в Австралії. Всі разом це складає суму в 2,7 млрд євро, що більш ніж в 10 разів перевищує середньостатистичний збиток за перші квартали.
За цим показником Munich Re перетворився на рекордсмена. До цих пір збитки провідних страховиків, що спеціалізуються на великих ризиках, обмежувалися сумами в кілька сотень мільйонів, як це нещодавно було, наприклад, у випадку з посідаючим друге місце в галузі концерном Swiss Re.
Втім, низка природних катастроф стала причиною значних збитків і перестрахувальної компанії, що належить інвестору-мільярдерові Уоррену Баффету, яка входить в його імперію Berkshire Hathaway, і зареєстрованої на Бермудах Partner Re.