ua en ru

Збитки банків за 8 місяців скоротилися в 6,8 раза

Збитки банків за 8 місяців скоротилися в 6,8 раза Фото: українські банки зменшили збитки

Прибуток банків за серпень склав 2,7 млрд. гривень

За серпень 2016 діючі банки отримали прибуток на загальну суму 2,7 млрд. гривень. Чистий процентний дохід банківської системи за серпень, порівняно з липнем, збільшився майже в 2 рази - до 4,9 млрд. гривень.Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Згідно з даними регулятора, чистий комісійний дохід банківської системи збільшився на 4,7%, до 2,2 млрд. гривень. Зростання процентного доходу обумовлене не відновленням кредитування, а в основному пов'язане з процесами реструктуризації кредитних портфелів банків, які активно почалися після діагностичного обстеження якості активів на виконання програм докапіталізації.

Прибутковими у серпні були 78 банків. Їх сукупний прибуток склав 3,7 млрд. гривень. Для порівняння, в липні прибуток був у 74 банків на суму 1 млрд. гривень. Збитковою в серпні була діяльність 22 банків на загальну суму 1,1 млрд. гривень.

За вісім місяців збиток діючих банків зменшився в 6,8 раза порівняно з відповідним періодом минулого року (станом на 1 серпня 2015 збиток склав 45 млрд. гривень). Таке зменшення пов'язане зі зниженням обсягів відрахувань у резерви під активні операції на 62% або на 50,4 млрд. гривень.

Нагадаємо, убитки банків за 7 місяців скоротилися більш ніж у 3 рази.