ua en ru

Вбивця Вороненкова перебував у розшуку за участь в організації ряду конвертцентрів

Вбивця Вороненкова перебував у розшуку за участь в організації ряду конвертцентрів Фото: вбивця Дениса Вороненкова в минулому організував ряд конвертцентрів

Вбивця Вороненкова займався конвертцентрами з 2006 по 2011 рік

Вбивця колишнього російського депутата Дениса Вороненкова Павло Паршов перебував у розшуку за участь в організації ряду конвертаційних центрів. Це випливає з відомостей, опублікованих в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема, Паршов з спільниками в 2006 році у Дніпропетровську (зараз - Дніпро) розробив план конвертаційного центру, суть якого полягала в створенні фіктивних СПД в різних регіонах України для ухилення від сплати податків. Також вони підшукували підприємців, яким необхідні готівкові гроші і які перераховували безготівкову гривню на рахунок фіктивних підприємств у вигляді оплати за нібито поставлену продукцію, роботи або послуги.

"В подальшому членами організованої групи у період з 2006 до 2011 року з корисливих мотивів, з метою прикриття незаконної діяльності, пов'язаної з ухиленням від сплати податків (обов'язкових платежів) для реально діючих підприємств і організацій, з метою одержання незаконних доходів на постійній основі, були придбані або створені ... ПП "ВІРА - 06"", - йдеться у рішенні.

Крім того, повідомляється, що члени злочинної організації використовували 73 підприємства з ознаками фіктивності, серед яких ПП "ВІРА - 06", установчі документи і банківські рахунки, оформлені на підставних осіб, для безтоварних фінансових операцій з метою конвертації безготівкових коштів у неконтрольовану готівку.

altalt

Фото: вбивця Вороненкова був організатором конвертцентрів

Нагадаємо, раніше в МВС розповіли подробиці про особистість вбивці Вороненкова.