ua en ru

Вбивство журналіста Веремія: суд переніс розгляд апеляції на вирок Крисіну

Вбивство журналіста Веремія: суд переніс розгляд апеляції на вирок Крисіну Фото: Юрій Крисін (РБК-Україна/Віталій Носач)

Захист Крисіна заявив, що необхідний додатковий час для ознайомлення із матеріалами справи

Апеляційний суд відклав розгляд апеляційної скарги на вирок Юрію Крисіну, обвинуваченого у причетності до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія під час подій Євромайдану, на 23 травня. Про це оголосив головуючий суддя Микола Ященко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд ухвалив відкласти розгляд в зв'язку з клопотанням захисту про додаткове ознайомлення із матеріалами справи. Наступного разу адвокати мають надати ґрунтовні пояснення. Перерва оголошується до 23 травня до 15:30", - заявив суддя.

Так, захист заявив, що необхідний додатковий час для ознайомлення із матеріалами справи. Прокурор просив призначити засідання на дату після 15 травня.

Також суд задовольнив клопотання Юрія Крисіна про відмову від безоплатного адвоката із Центру безоплатної допомоги.

"Суд ухвалив задовольнити клопотання Юрія Крисіна про відмову від адвоката із центру безоплатної правової допомоги", - заявив суддя Ященко у залі суду.

Крім того, прокурор по справі Юрія Крисіна Олексій Донський в коментарі РБК-Україна після засідання Апеляційного суду повідомив, що наступного разу - 23 травня - планується допит двох свідків.

"Ми просимо застосувати до Крисіна більш жорстку міру покарання - 6 років позбавлення волі. Наступного разу плануємо допитати двох свідків. Допит двох свідків, які розкажуть, що він на них тиснув і перешкоджав слідству. Вони підтвердять, що він всіляко заважав розслідуванню. Вони мають розказати це в суді", - сказав прокурор Донський.

Нагадаємо, під час розгляду апеляції Генеральної прокуратури України на вирок Крисіну сторона захисту обвинуваченого подала клопотання про проведення судового засідання у закритому режимі. Сам Крисін заявив, що на його адресу надходять погрози.

Зазначимо, 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія.