ua en ru

Захист Крисіна просить розглянути апеляцію у закритому режимі

Захист Крисіна просить розглянути апеляцію у закритому режимі Фото: Юрій Крисін (РБК-Україна/Віталій Носач)

Крисін, обвинувачений у вбивстві журналіста Веремія, заявив про надходження погроз в його адресу

Сторона захисту Юрія Крисіна, обвинуваченого у причетності до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія під час Євромайдану, подала клопотання про проведення судового засідання у закритому режимі. Про це оголосив суддя Микола Ященко у залі судового засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розголошення даних може зашкодити членам його сім'ї чи йому особисто. Прошу розглянути апеляцію у закритому судовому засіданні", - зачитав суддя клопотання сторони захисту.

У залі суду присутні захисники Крисіна Апендулова та Гнатюк, прокурор Донський та потерпіла (мати журналіста Веремія).

Суддя Ященко зазначив, що Крисін перебуває під вартою, тому небезпека йому не може загрожувати.

"Які там є дані, розголошення яких може йому загрожувати?", - запитав суддя.

"Крисін є однією із перших осіб, щодо якого відбувається суд. Суспільство хоче крові та видовищ, тому, я вважаю, що дане клопотання є обґрунтованим", - додала адвокат Апендулова.

"Я підтримую клопотання адвокатів, на сьогоднішній день йдуть погрози... Хоч моя сім'я і вивезена, але їх ніхто не охороняє. Ваша честь, додати нічого. Все викладено в клопотанні",- сказав Крисін.

Разом з тим, прокурор Донський заявив, що заходи безпеки відносно Крисіна були скасовані.

"Заходи безпеки відносно нього не застосовуються. Таке рішення було прийнято судом. Від 28 лютого 2018 року є відповідна постанова. Така постанова була направлена до відома Крисіна. До теперішнього часу вона Крисіним не оскаржена", - сказав прокурор.

Заслухавши аргументи сторін, Апеляційний суд Києва не задовольнив клопотання сторони захисту Юрія Крисіна про проведення закритого судового засідання.

"Суд ухвалив відмовити в задоволенні клопотання про ведення розгляду у закритому судовому засіданні. Клопотання і додані матеріали суд ухвалює долучити до матеріалів. Продовжуємо апеляційний розгляд", - сказав суддя.

Нагадаємо, 2 травня 2018 року Апеляційний суд Києва розпочав розгляд апеляційної скарги Генеральної прокуратури України на умовний термін для керівника "тітушок" Юрія Крисіна у справі вбивства журналіста В'ячеслава Веремія.

Додамо, що в грудні 2017 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Крисіна винним у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. За вироком суду, Крисіну призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі умовно із звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки.

ГПУ подала до суду апеляційну скаргу на вирок Крисіну. Прокурор Олексій Донський заявив, що для Крисіна вимагатимуть шість років позбавлення волі.