ua en ru

Вбивство Захарченка не впливає на зобов'язання сторін по мінським угодам, - МЗС Франції

Вбивство Захарченка не впливає на зобов'язання сторін по мінським угодам, - МЗС Франції Фото: МЗС Франції (flickr.com francediplomatie)

У МЗС Франції як і раніше бачать доцільність зустрічей у нормандському форматі

У Міністерстві закордонних справ Франції заявили, що вбивство ватажка самопроголошеної "Донецької народної республіки" ("ДНР") Олександра Захарченка не повинно ставити під сумнів зобов'язання сторін по мінським угодам. Про це повідомляється на сайті відомства.

У відомстві зазначили, що як і раніше бачать доцільність зустрічей у нормандському форматі між Німеччиною, Францією, Росією та Україною.

"Саме тоді, коли виникає напруженість, повинні початися чесні переговори", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що після загибелі ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка зустріч лідерів "нормандського формату" найближчим часом не можлива.

При цьому пізніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Росія не буде виходити з мінського процесу у зв'язку з вбивством Захарченко.

Відзначимо, що 31 серпня в результаті вибуху в кафе "Сепар" в центрі Донецька загинув ватажок бойовиків "ДНР" Захарченко і ще один чоловік. Також з пораненням був госпіталізований "глава Мінфіну "ДНР" Олександр Тимофєєв.