ua en ru

Вбивство Вороненкова: суд обрав присяжних

Вбивство Вороненкова: суд обрав присяжних Фото: відбір присяжних (sud-report.org.ua)

Наступне засідання суд призначив на 21 вересня

Шевченківський суд Києва сьогодні, 12 вересня, відібрав присяжних у справі про вбивство екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова. Про це повідомляє "Судовий репортер".

Зазначається, що присяжним ставили запитання щодо їхньої професійної діяльності та участі у виборах і політичних партіях.

Прокурори і захист заявили відвід одній із кандидатів у присяжні Марії Коцун, оскільки у січні 2019 їй виповнюється 65 років і з цього моменту вона не зможе далі виконувати свої обов’язки. Також захист заявив відвід кандидатці Інні Крамаренко, оскільки вона раніше представляла на виборах партії "Фронт змін" і "Наша Україна". Суд задовольнив відводи.

Присяжними обрали п'ятьох осіб:

  • Наталія Пономарьова;
  • Людмила Яковенко;
  • Марія Процик;
  • Євген Ніколаєв;
  • Галина Кучук.

З них автоматизована система суду визначить трьох основних та двох запасних.

Вбивство Вороненкова: суд обрав присяжних
Вбивство Вороненкова: суд обрав присяжних

Фото: відбір присяжних (sud-report.org.ua)

При цьому вдова Вороненкова та його охоронець Олег Петров, які є потерпілими, 12 вересня до суду не прийшли. Вони передали клопотання про проведення засідання за їх відсутності.

Наступне засідання суд призначив на 21 вересня о 16:00.

Нагадаємо, Вороненкова вбили 23 березня 2017 року в центрі Києва. 13 червня 2018 року суд розпочав підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням фігурантів справи вбивства Вороненкова. Обвинуваченим продовжили запобіжний захід на два місяці.