ua en ru

Вбивство у Львівській області: міліціонер намагався зупинити бійку

Вбивство у Львівській області: міліціонер намагався зупинити бійку МВС

Дільничний інспектор Радехівського райвідділу міліції Львівської області Андрій Думанський був жорстоко убитий після спроби зупинити бійку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України у Львівській області.

"Він (міліціонер, - ред.) намагався припинити бійку, але отримав удар по голові і на мить втратив свідомість. Потім нелюд - я не можу підібрати іншого слова, прив'язав міліціонера до сівалки, яка була запряжена двома кіньми і потягнув по дорозі. При цьому зловмисник завдав дільничному удари по голові металевою трубою", - розповів начальник ГУ МВС України у Львівській області полковник Дмитро Загарія.

Він зазначив, що це сталося 18 квітня, близько 22:00 години в селі Лопатин Радехівського району.

Місцеві жителі намагалися зупинити коней, проте їм це не вдалося. Коні протягли тіло дільничного 13 км у напрямку до межі Бродівського району. Тіло правоохоронця зловмисник скинув у меліоративний канал, заповнений водою, а сам з місця події втік.

"Завдяки злагодженим діям міліції, прокуратури, а також місцевих жителів, нам вдалося швидко затримати зловмисника. Це 53-річний місцевий житель. Також до скоєння злочину причетний 26-річний мешканець Сокальського району Львівщини. Він також затриманий", - зазначив Загарія.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

У дільничного інспектора міліції капітана міліції Андрія Думанського залишилося двоє дітей - дванадцятирічний син і чотирирічна дочка.