ua en ru

Вбивство у Кривому Озері: двоє підозрюваних можуть вийти під заставу

Вбивство у Кривому Озері: двоє підозрюваних можуть вийти під заставу Фото: суд визначив заставу для двох підозрюваних у вбивстві у Кривому Озері

Під час досудового розслідування дії поліцейських були перекваліфіковані

Районний суд міста Миколаєва обрав двом з трьох поліцейських, яких підозрюють у вбивстві жителя Кривого Озера, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18 грудня з альтернативою внесення застави у розмірі 120 тис. грн кожному. Про це повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Таке рішення суд ухвалив у зв’язку з тим, що у ході досудового розслідування їхні дії перекваліфіковані з ч. 3 ст. 365 КК України на ч. 2 ст. 365 КК України, оскільки встановлено, що смерть потерпілого настала від вогнепальних поранень, а не побоїв, які могли завдати правоохоронці.

Водночас суд продовжив строк тримання під вартою водієві службового автомобіля, який безпосередньо стріляв у потерпілого, ще на 2 місяці, до 18 грудня, без права внесення застави.

Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 та ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня 2016 року у Кривому Озері Миколаївської області поліцейські побили, вдягли в наручники і стріляли у 31-річного Олександра Цукермана, в результаті чого чоловік загинув.