ua en ru

Вбивство в Кривому Озері: подробиці загибелі Олександра Цукермана

Вбивство в Кривому Озері: подробиці загибелі Олександра Цукермана Фото: вбивство в Кривому Озері

Смертельний інцидент в Миколаївській області сколихнув Україну

Вбивство в Кривому Озері відбулося в ніч на 24 серпня 2016 року. У Миколаївській області поліцейські побили, вдягли у наручники і стріляли у місцевого мешканця 31-річного Олександра Цукермана. Підозрювані вже затримані. Сьогодні відбудеться суд щодо арешту. Подробиці трагедії читайте в матеріалі РБК-Україна.

Олександр Цукерман був побитий до приїзду поліції, підозрюваний у вбивстві

Один з підозрюваних у вбивстві жителя Кривого Озера Олександра Цукермана стверджує, що той був побитий до приїзду поліції.

"Він взяв лопату і почав погрожувати нам. Ми втекли з території двору, він побіг за нами. Далі я почув, що був удар лопатою паркан. Він просто не потрапив у працівників поліції. Позаду нього в цей час перебувала мати, яка намагалася його заспокоїти. Ми побігли до автомобіля ВАЗ, який там стояв. Почали тікати, адже він пішов на нас з лопатою. Коли ми приїхали, він був весь у крові. У нього була голова розрублена", - розповів він.

Вбивство в Кривому Озері намагалися приховати

Як повідомив керівник секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко, в Кривому Озері спробували приховати факт застосування зброї, яке не було табельною, одним із співробітників поліції.

Кривоозерское відділення поліції очолив новий керівник

Керівником відділення патрульної поліції в селищі міського типу Криве Озеро (Миколаївська область) призначений командир роти з Миколаєва Олександр Горпинич.

Усі, хто причетний до вбивства в Кривому Озері підуть під суд, - Аваков

"Райвідділ буде розформовано і повністю оновлений. Зміни будуть зроблені і в керівництві Миколаївського обласного главку поліції. Сьогодні ж буде представлений новий начальник обласної поліції. Всі, хто замішаний в злочинних та протиправних діях - підуть під суд і ніякої спроби обілити "честь мундира" - не буде", - написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За подіями в Миколаївській області на Кривому озері. Райвідділ буде розформовано і повністю оновлений. Зміни будуть ...

Опубліковано Arsen Avakov 25 серпня 2016 р.

Стали відомі імена поліцейських, підозрюваних у вбивстві в Кривому Озері

Стали відомі імена всіх шести поліцейських, які були присутні при вбивстві чоловіка в Кривому Озері.

Імовірно, відношення до вбивства мають шість поліцейських: Олександр Причипойда (1990 р.), Роман Богач (1992 р. н.), Трубаченко Василь (1993 р. н.), Лемеші Володимир (1992 р. н.), Ляхвацький Денис (1988 р. н.) і Хоменко Микола (1990 р.).

Деканоїдзе анонсувала призначення нового глави поліції Миколаївської області

На наступний день після вбивства в Кривому Озері голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе анонсувала призначення нового глави поліції Миколаївської області.

Поліцейські визнали, що один із них стріляв у загиблого

В Кривому Озері співробітники поліції, яких затримала прокуратура Миколаївської області дали свідчення, що один з них зробив кілька пострілів з особистого пневматичної зброї в убитого в Кривому Озері чоловіка.

Відділення поліції в Кривому Озері буде розформовано

Після вбивства в Кривому Озері стало відомо, що відділення поліції в Миколаївській області розформують.

Житель Кривого Озера Олександр Цукерман помер від вогнепальних поранень

Як сказано у висновку судово-медичної експертизи, причиною смерті жителя Кривого Озера стало "гостра внутрішня кровотеча, травматичне ураження серця".

На тілі загиблого виявлено як мінімум 4 вогнепальні поранення, імовірно з травматичного пістолета так званим "патрон Флобера".

висновок судмедексперта за вбивства в Кривому Озері

Фото: висновок судмедексперта за вбивства в Кривому Озері

висновок судмедексперта за вбивства в Кривому Озері

Фото: акт СМЕ за вбивства в Кривому Озері

На думку експерта, постріли були зроблені в упор. Дві кулі виявлені в серці, ще одна застрягла в легкому.

В Олександра Цукермана стріляли, коли він був у наручниках - ГПУ

Як повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко, троє поліцейських, підозрюваних у жорстокому побитті чоловіка ще вчора затримано. Експертиза встановила, що крім побоїв, поліцейський стріляв по закованному в наручники з травматичного пістолета. Сьогодні відбудеться суд щодо арешту.

Троє врадіївських поліцейських, що підозрюються у жорстокому побиттю чоловіка у Кривому Озері ще вчора затримані. Експер...

Опубліковано Юрієм Луценком 24 серпня 2016 р.

Поліцейських після вбивства в Кривому Озері перевірить прокуратура

"щоб уникнути суспільної напруги, прокурором області Тарасом Дунасом невідкладно в смт Криве Озеро була спрямована слідча група з числа слідчих слідчого управління прокуратури області на чолі з заступником прокурора області З. Божилом", - йдеться в повідомленні.

За фактом вбивства в Кривому Озері порушили справу

"Розпочато кримінальне провадження, попередньо, за ознаками ч. 3 ст.365 КК України "Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу", санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", - йдеться в повідомленні Нацполиции в Миколаївській області.

У Миколаївській області місцеві поліцейські на смерть забили молодого чоловіка

Фото: у Миколаївській області місцеві поліцейські на смерть забили молодого чоловіка (Новости-N)

Одночасно з проведенням досудового розслідування вбивства в Кривому Озері, керівництвом ГУНП в Миколаївській області проводиться службове розслідування щодо оцінки законності дій поліцейських і факту можливого перевищення поліцейськими заходів примусу За результатами якого будуть вжиті заходи реагування і дана об'єктивна правова оцінка того, що сталося.

Співробітники поліції, відносно яких призначено перевірку, відсторонені від виконання службових обов'язків.

Поліція Миколаївської області озвучила іншу версію події

Як повідомляє прес-служба поліції у Николавской області, близько 3 години ночі 24 серпня в поліцію Черняхівського району звернувся 46-річний місцевий житель з заявою про те, що її побив 32-річний чоловік, відібравши його особисті речі та гроші.

Потерпілий, водій таксі, розповів, що він приїхав на виклик за вказаною адресою, до нього вийшов домовласник і, заподіявши йому тілесні ушкодження, відібрав у нього сумку і 500 гривень.

Прибувши до місця події, поліцейські встановили, що правопорушник на території свого будинку продовжує здійснювати протиправні дії, а його дружина, почувши, що приїхали правоохоронці, благає про допомогу і захист.

у Миколаївській області поліція до смерті побила місцевого жителя

Фото: у Миколаївській області поліція до смерті побила місцевого жителя (Новости-N)

У відповідності з вимогами "Про Національну поліції" поліцейські намагалися заспокоїти порушника, але останній продовжував чинити опір.

"Враховуючи ступінь суспільної небезпеки та з метою забезпечення публічної безпеки, поліцейські застосували заходи фізичного впливу та наручники. Чоловікові, який продовжував чинити опір, в якийсь момент стало погано. Правоохоронці викликали карету швидкої медичної допомоги, проте медики вже констатували смерть домовласника.

Інформацію про подію зареєстровано в Єдиний облік Кривоозерського ВП Врадіївського ВП ГУНП в Миколаївській області. На місце події прибули представники прокуратури і Головного управління НП в Миколаївській області", - йдеться в повідомленні.

Місцеві жителі після вбивства в Кривому Озері намагалися влаштувати самосуд над поліцейськими

Пізніше шестеро співробітників поліції були затримані. Однак у Кривоозерської прокуратури зібралися близько 200 мешканців Кривого Озера, які намагалися влаштувати самосуд над підозрюваними у вбивстві в Кривому Озері.

Вбивство в Кривому Озері: подробиці загибелі Олександра Цукермана

Фото: жителі Кривого Озера намагалися влаштувати самосуд над поліцейськими (Новости-N)

Зазначається, що коли поліцейських посадили в автозак, натовп почав його розгойдувати. Також місцеві жителі намагалися штурмувати місцевий відділ поліції.

Вбивство в Кривому Озері: подробиці загибелі Олександра Цукермана

Фото: жителі Кривого Озера намагалися штурмувати місцевий відділ поліції (Новости-N)

Як сталося вбивство в Кривому Озері

Вбивство в Кривому Озері відбулося вночі 24 серпня. Чоловік після сімейної сварки з дружиною пішов з дому й ліг спати в автомобілі. На виклик жінки приїхали троє поліцейських, які зайшли на подвір'я і витягли його з машини. На руки Олександру наділи наручники. А після того, як приїхали ще три працівники поліції, які побили затриманого до смерті на очах дружини і двох дітей

Трагічно загиблого чоловіка звали Олександр Цукерман, йому було 32 роки. За відгуками сусідів, родина була цілком благополучною.

в Кривому Озері Миколаївської області співробітники поліції насмерть забили чоловіка

Фото: в Кривому Озері Миколаївської області співробітники поліції насмерть забили чоловіка (Новости-N)