ua en ru

Вбивство в Хемніці: у Німеччині затримали шістьох підозрюваних у нападах на іноземців

Вбивство в Хемніці: у Німеччині затримали шістьох підозрюваних у нападах на іноземців Ілюстративне фото (GettyImages)

В операції по затриманню угруповання взяли участь близько 100 поліцейських

Поліція Німеччини затримала шістьох осіб, підозрюваних у створенні вкрай правої бойової організації. Учасники угруповання також нападали на іноземців в Хемніці, повідомляє Reuters з посиланням на прокуратуру.

Відомо, що затримання пройшли в Саксонії та Баварії. Серед затриманих у віці від 28 до 30 років виявилися хулігани, скінхеди і неонацисти. В операції по затриманню угруповання взяли участь близько 100 поліцейських.

Затримані звинувачуються в організації угрупування "Революція Хемніц" і напади на іноземців у місті Хемніц в Саксонії. Також вони планували напади на держслужбовців і політиків.

У прокуратурі вважають, що організація також "переслідувала терористичні цілі". За інформацією правоохоронців, затримані вважали себе провідними фігурами в правому естреміському русі в Саксонії.

Нагадаємо, 18 вересня 2018 стало відомо, що у Німеччині звільнили голову Федеральної служби захисту конституції Ханса-Георга Маасена, який публічно засумнівався в достовірності інформації про напади на мігрантів в Хемніці.

Маасен публічно заявив про "недоведеною автентичністю відеозаписів з Хемніца", де під час заворушень кілька німців женуться за темношкірими іноземцями.

Додамо, в ході протестів в німецькому Хемніці поліція затримала 300 осіб. Зіткнення між різними групами сталися під час зборів партії "Альтернативи для Німеччини".