ua en ru

Вбивство в Хемніці: одного з підозрюваних відпустили

Вбивство в Хемніці: одного з підозрюваних відпустили Фото: заворушення в Хемніці (скріншот відео)

Другий підозрюваний - 23-річний сирієць Алаа С. залишається під вартою

Представник прокуратури німецького Хемніца підтвердила, що один з підозрюваних у вбивстві 35-річного німця був випущений з СІЗО. Про це повідомляє Tagesschau.

Як повідомляється, на свободу вийшов уродженець Іраку 22-річний Юсиф А. Другий підозрюваний - 23-річний сирієць Алаа С. залишається під вартою.

Адвокат Юсиф А. зазначив, що на виявленому на місці злочину ножі, не були знайдені відбитки пальців його підзахисного.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель вирішила звільнити голову внутрішньої розвідки Німеччини Ганса-Георга Маасена. Маасена критикують через сумніви в автентичності відеороликів, на яких ультраправие переслідують іноземців в Хемніці.

Додамо, поліція міста Хемніц 15 вересня виписала ордера на арешт 6 осіб, які напередодні були затримані через ксенофобські вигуки і загрозу перехожим.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що на сході Німеччини в місті Кьотен федеральної землі Саксонія-Анхальт пройшли мітинги через 22-річного громадянина, який помер в результаті конфлікту з групою афганців.

Зазначимо, що у ході протестів в німецькому Хемніці поліція затримала 300 осіб. Наголошується, що зіткнення між різними групами сталися під час зборів партії "Альтернативи для Німеччини".