ua en ru

Вбитий у Словаччині журналіст розслідував схеми мафії з коштами ЄС

Вбитий у Словаччині журналіст розслідував схеми мафії з коштами ЄС Фото: Ян Кучак (facebook.com/Aktuality.sk)

Кучак розслідував причетність італійської мафії до шахрайства з європейськими фондами

Убитий в Словаччині журналіст видання Axel Springer Ян Кучак розслідував отримання мафією коштів Євросоюзу за нібито вирощування екологічно чистих рослин. Про це розповів колега Кучака Том Ніколсон, передає Idnes.cz.

За словами Ніколсона, Кучак повідомив про свої підозри про те, що італійський мафіозний клан 'Ndrangheta на сході Словаччини незаконно отримує кошти ЄС за нібито вирощування екологічно чистих рослин.

"Коли я побачив згадки прізвищ Кочнеров і Бастернаков, я подумав про те, скільки написано про словацьких гангстерів за останні 25 років. Вони тут нікого не вбивали. В даному випадку незвично, що Ян працював над групою, яка, ймовірно, мала зв'язки з мафіозної групою 'Ndrangheta", - зазначив Ніколсон.

Він також підкреслив, що мафія налагоджувала контакти зі словацькими політиками, щоб надалі впливати на розподіл європейських фондів. Зазначимо, до цього чеські ЗМІ писали, що Кучак регулярно писав про бізнесмена Маріана Кочнерова, а також звертався до поліції через погрози на свою адресу з його боку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Словаччині вбили журналіста-розслідувача разом з його дівчиною. Прем'єр-міністр країни пізніше оголосив нагороду за інформацію про вбивство Кучака.