ua en ru

Google звинуватила Uber у крадіжці технології для безпілотних автомобілів

Google звинуватила Uber у крадіжці технології для безпілотних автомобілів Фото: Google судиться з Über з-за безпілотних автомобілів

У крадіжці технології звинуватили працівника, який раніше працював над проектом самокерованих автомобілів в Google

Компанія Waymo, що входить в Google і займається проектом безпілотних автомобілів, подала в суд позов проти транспортної компанії Otto та її материнської компанії Uber, звинувачуючи конкурентів у крадіжці технології для безпілотних автомобілів, повідомляє Techcrunch.

Uber звинуватили у неправомірному використанні елементів технології самостійного водіння і зокрема датчиків LiDAR, які компанія представила на початку цього року. У Google вважають, що технологія була викрадена засновником Otto Ентоні Левандовскі, які раніше працював в проекті Google по безпілотних автомобілів. Левандовскі покинув проект у грудні 2015 року і вже в січні запустив власний проект.

Як відзначає видання, саме ця технологія й стала причиною покупки Otto компанією Uber, яка потім змогла відновити призупинений проект по самоврядним автомобілів.

Раніше в технологічному секторі вже був подібний судовий прецедент. Так, виробника окулярів віртуальної реальності Oculus Rift, дочірню компанію соцмережі Facebook звинуватили у крадіжці технології. Суд став на бік обвинувача, в слідстві чого соцмережа заплатить тполмиллиарда доларів компенсації.