ua en ru

У України є час розробити закон про прокуратуру до презентації доповіді перед Радою Європи, - Попеску

У України є час розробити закон про прокуратуру до презентації доповіді перед Радою Європи. Про це журналістам у парламенті заявив народний депутат України, голова постійної парламентської делегації в ПАРЄ, член фракції Партії регіонів Іван Попеску, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поки не буде великої доповіді про виконання Україною своїх зобов'язань перед Радою Європи, у нас є час розробити останній документ, який ми ще не прийняли. Це закон про прокуратуру", - сказав парламентарій і додав: "Створено робочу групу, вчора були зустрічі вже профільних комітетів з представниками Ради Європи за планом реформування кримінальної юстиції і через цей план будуть вирішуватися два моменти: імплементація нового Кримінально-процесуального кодексу ...розробка і прийняття закону про прокуратуру в відповідності з європейськими стандартами".

За словами парламентарія, "якщо ми приймемо закон про прокуратуру, формально все (зобов'язання), що ми взяли в 1995 р. з точки політико-правових наших зобов'язань перед Радою Європи ми виконали".

"Рада Європи - це політико-правова організація в основному, яка грунтується на багатосторонніх угодах - конвенції, хартії, виконання зобов'язань, які ми взяли - а Європейський союз, це внутрішній ринок, то є ще й економічні закони. Це є вільне пересування. І для нас дуже важливо, що коли ми підпишемо цю угоду про асоціацію, щоб ми відразу ввели в дію великий блок економічний, який стосується зони вільної торгівлі (ЗВТ) і з іншого боку ми ввели б у дію і лібералізацію візового режиму, на першому етапі. А на другому етапі - підійти до безвізового режиму", - додав Попеску.

Читайте також: Якщо ВР не прийме заяву про євроінтеграцію до саміту з ЄС, на ньому буде оголошено про парламентську кризу, - Попеску