ua en ru

Якщо ВР не прийме заяву про євроінтеграцію до саміту з ЄС, на ньому буде оголошено про парламентську кризу, - Попеску

Якщо Верховна Рада не прийме заяву про євроінтеграцію України до саміту з ЄС, на ньому буде оголошено про парламентську кризу. Про це у парламенті заявив народний депутат України з фракції Партії регіонів, голова постійної парламентської делегації в ПАРЄ Іван Попеску, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, на питання про те, як відобразиться на саміті блокування роботи ВР, Попеску зазначив: "У нас будуть просто слабкі позиції. Звичайно, будуть пояснення, що у нас зараз політична криза, вона пов'язаний з парламентом... але ми не можемо надати документи. Звичайно, це не посилить наші позиції. Ті, хто говорить про євроінтеграцію повинні думати про український народ, про наші перспективи на майбутнє і зробити крок назустріч. Ми готові і питання не до нас - питання до опозиції", - сказав Попеску.

Також Попеску зазначив, що в питанні підписання угоди про асоціацію відсутність прийнятих парламентом документів "може створити додаткові проблеми, але я думаю, що до осені ми зможемо вирішити ці питання". "Я оптиміст і прихильник європейської інтеграції і сподіваюся, що й інші прихильники європейської інтеграції зроблять все, щоб ми на цьому тижні ухвалили цю заяву. Цю заяву можливо (прийняти) тільки при розблокуванні парламенту", - сказав парламентарій.

Він також зазначив, що ухвалення заяви посилить позиції України на саміті Україна-ЄС тільки в тому випадку, якщо вона буде прийнята без застосування фізичної сили і більш ніж 300 голосами.

Читайте також: Верховна Рада зайде у глухий кут тільки 5 березня, а поки що йдуть переговори, - Макеєнко