ua en ru

У нардепа Рибакова з'явився власний політичний проект, - джерело

Позафракційний народний депутат України Ігор Рибаков починає "реанімувати" Ліберальну партію. Про це та про з'їзд партії, який відбувся в четвер, 12 червня, на НСК "Олімпійський", повідомило джерело.

"Вчорашній відкритий з'їзд - це ще одне підтвердження того, що ключові гравці українського політикуму почали шукати шляхи для свого проходження в новий парламент, адже, судячи з усього, "мажоритарка" їм більше не світить, вибори до ВР відбудуться за пропорційною системою", - вважає співрозмовник.

За словами джерела, Рибаков вважається "господарем" Ліберальної партії. "Головою партії обрано людину Рибакова - нардепа Опанащенка. Але "двигуном" всього процесу - і фінансовим та організаційним - все ж є Рибаков. Він же займається і формуванням партійного активу", - підкреслив він.

Джерело зазначило, що Рибаков є досвідченим політиком, який у парламенті працює з 2004 року. "До того ж, кілька днів тому в Інтернеті з'явилася інформація, що Рибакова та його Ліберальну партію підтримує сам Президент Порошенко, - заявив він, - що підтверджується вчорашніми телесюжетами про з'їзд, які показав 5 канал. Також була помічена інформація про те, що Петро Олексійович планує посилити свої позиції у новому парламенті, а тому сприяє Рибакову в розвитку цього політичного проекту".

Нагадаємо, в кінці травня в парламенті Ігорем Рибаковим було створено Міжфракційне депутатське об'єднання "Антикризова група", в якому на сьогоднішній день налічується близько 25 народних депутатів. Свою групу, як повідомляли джерела в ЗМІ, Рибаков організував "під діючу владу".

"У Рибакова дуже хороше політичне чуття, - розповіло джерело, - він розуміє, що ті проекти, які зараз в пожежному порядку створюються на руїнах Партії регіонів - приречені. Тому Рибаков пішов перевіреним шляхом. Він обзавівся своєю партією з прийнятною для суспільства ідеологією. Це партія з хорошою історією і міцною основою, вона створена ще в 1991 і через неї, або в коаліції з нею, у велику політику пройшли багато відомих політиків".

"Те, що Рибаков має намір серйозно фінансувати свій новий проект, було видно вже на з'їзді, - розповіло джерело, - люди, помічені на ньому, входять в перший ешелон української політики. До того ж, він підключив до роботи дуже серйозних технологів і менеджерів, кажуть, він веде переговори з американськими політтехнологами, які раніше вже працювали в Україні".

"До підбору партійного активу, думаю, у народного депутата Рибакова будуть дуже серйозні вимоги, але це правильно - в кінці-кінців, він націлений провести свою команду в парламент, тому партійні менеджери повинні спрацювати професійно і грамотно", - підкреслив співрозмовник, додавши, що близько двадцяти депутатів-мажоритарників вже погодилися увійти в проект Рибакова.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що екс-голова адміністрації Януковича Сергій Льовочкін разом з екс-регіоналами Ларіним та Мірошниченком 11 червня провели таємний закритий з'їзд і будують Партію розвитку України. Також відомо, що власний політичний проект планує запустити Нестор Шуфрич під патронатом Віктора Медведчука; група Хомутинника також займається пошуками партії.