ua en ru

У Луганській обл. станом на 13:00 за наполяганням міліції не працюють дільниці у двох районах, - КВУ

У Луганській області станом на 13:00 за наполяганням міліції не працюють дільниці у двох районах.

У Луганській області станом на 13:00 за наполяганням міліції не працюють дільниці у двох районах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Комітету виборців України.

"У виборчому окрузі №114 не були доставлені бюлетені в Слов'яносербський та Станично -Луганський райони, там не відкрито жодну виборчу дільницю. Діляниці не відкриті за наполяганням міліції, яка вважає, що не може забезпечити доставку та охорону бюлетенів. Зауважимо, що до вчорашнього дня в Станично-Луганському районі діяли 12 дільничних комісій, а в Слов'яносербському - 32. На ці ділянці були видані, наприклад, гроші на бензин", - йдеться у повідомленні.

Крім того, відзначається, що вчора працювали також і розташовані в Новопсковському районі дільничні комісії 440 286 (Костянтинівка, Пелагеївка, Соснівка), 440296 (Трембачово), 440297 (Рогове).

"Їм були видані печатки і гроші на бензин, але за бюлетенями вони не приїхали. Кажуть, що їх залякали. Це три невеликих дільниці загальною чисельністю близько 1000 виборців. Але дільниця 440 301 (село Макартетине) відкрилася. Хоча ще напередодні його жителі заявляли що виборів у них не буде. Не отримали бюлетені і комісія дільниці 440040 (Бараниківка Біловодського району)", - йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що на одну з виборчих дільниць в центрі Сватове прийшла для голосування група військовослужбовців української армії, проте у списку виборців їх не було.

"Вони зажадали видати їм бюлетені для голосування, оскільки це передбачено, нібито, змінами, внесеними до закону "Про вибори Президента" в останні дні. Дільнична комісія відмовила їм у видачі бюлетеня на підставі частини третьої статті 35 Закону "Про вибори Президента України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у Луганській області в ДВК440265 було здійснено напад на членів комісії. В результаті нападники заволоділи 30 бюлетенями.