ua en ru

У КМДА пропонують відібрати ділянку в забудовника заради будівництва автотранспортної розв'язки

КМДА пропонує розірвати договір оренди з ТОВ "Київ Термінал" щодо ділянки на Харківській площі "у зв'язку з необхідністю використовувати її для суспільних потреб". Відповідний проект рішення підготовлений на сесію Київради, яка відбудеться 2 жовтня.

Київська міська державна адміністрація пропонує розірвати договір оренди з ТОВ "Київ Термінал" щодо ділянки на Харківській площі "у зв'язку з необхідністю використовувати її для суспільних потреб". Відповідний проект рішення підготовлений на сесію Київради, яка відбудеться 2 жовтня 2013 р.

Ще в 2007 р. з ТОВ "Київ Термінал" було укладено інвестиційний договір на проведення комплексної реконструкції Харківської площі з будівництвом багаторівневої транспортної розв'язки, а також автовокзалу, торговельних комплексів та автостоянок. Однак ніякі роботи інвестором не проводилися. Реконструкція Харківської площі рік за роком відкладалася.

Як повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Євген Водовозов, міська влада має намір в обов'язковому порядку розпочати реконструкцію Харківської площі в 2014 р. Щоб встигнути підготувати всі необхідні документи і включити реконструкцію в Програму соціально-економічного розвитку та забезпечити фінансування, земельні питання необхідно врегулювати до формування бюджету на наступний рік.

"Будівництво розв'язки та інфраструктурних об'єктів на Харківській площі - нагальна проблема для Києва. Якщо ми хочемо розвантажити Київ від транзитного і вантажного транспорту, нам необхідно створити паркування для таких машин на в'їздах у місто. Харківська площа - один з ключових об'єктів у цьому відношенні. Відкладати її реконструкцію далі вже неможливо. Тому сподіваюся, що 2 жовтня депутати підтримають це рішення, спрямоване на нормалізацію транспортної ситуації в Києві", - сказав Водовозов.