ua en ru

У ДНР немає консолідуючого лідера, - Тарута

У самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) немає консолідуючого лідера.

У самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) немає консолідуючого лідера. Про це в інтерв'ю телеканалу "Дощ" заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута, передає його прес-служба.

"Немає персонально когось із лідерів, з ким можна говорити. Є багато лідерів різних груп протестувальників, але з них немає жодного, хто б міг консолідувати та відповідати за ті рішення або вимоги, які вони висували. Тому в даному випадку цей референдум - це акція для подальшої дестабілізації ситуації і спроба відволікти громадян Донецької області від виборів, які будуть 25 травня - виборів Президента України", - зазначив Тарута.

Він також підкреслив, що ДНР як такої не існує ні юридично, ні політично, ні у формі громадянського суспільства, ні в формі територіальної одиниці.

Що стосується результатів референдуму про суверенітет ДНР, то Тарута вважає їх сфальсифікованими.

"Дуже мало було так званих ділянок у цілому по Донецькому регіону. У нас їх реально існує 2 тис. 425. А ділянки, про яких кажуть організатори опитування, це ділянки на площах, намети, які вони в містах виставили, у деяких школах та виконкомах відкрили. І коли на 100-тисячний район - один ділянку й там накопичується черга, те відчуття та картинка по телевізору така, що прийшла голосувати величезна кількість. Це абсолютно не так. Це не більшість населення Донецької області", - зазначив він.