ua en ru

Тимчук: ФСБ ініціює зміщення лідера ЛНР Плотницького

Тимчук: ФСБ ініціює зміщення лідера ЛНР Плотницького Фото: Ігор Плотницький

Адміністрація Президента РФ виступає проти загострення кризи в ЛНР

Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ ініціює зміщення Ігоря Плотницького з поста глави самопроголошеної "Луганської народної республіки". Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука в Facebook.

"У Москві відбулася нарада російських "кураторів" з числа представників адміністрації Президента РФ і ФСБ РФ, в ході якого обговорювалися шляхи врегулювання "політичного і управлінського кризи в ЛНР". Керівництво ФСБ РФ наполягає на спільному з АП РФ "кураторстві" у всіх сферах діяльності ЛНР і ініціює питання зміщення Ігоря Плотницького з посади "глави ЛНР" через наявність компрометуючих даних", - повідомив Тимчук.

Однак, за даними ІС, Адміністрація Президента РФ виступила проти зміщення Плотницького, щоб не загострити кризу в ЛНР і уникнути спекуляцій в рамках мінських угод. Тимчук також зазначив, що ФСБ звинувачує Плотницького в участі в корупційних схемах, розкраданні коштів і допомоги РФ.

Крім того, за даними Тимчука, "силовики" ЛНР провели серію арештів "чиновників", які підтримують Плотницького, і одночасно ініціювали інформаційну кампанію проти ряду "народних мерів".

Оперативные данные группы ИС Российско-террористические войска продолжают вести активную разведку боевых порядков сил ...

Posted by Дмитрий Тымчук on 26 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЛНР збирається провести місцеві вибори без участі України.