ua en ru

Тимчук: бойовики на Донбасі активізували розвідку і мінування місцевості

Тимчук: бойовики на Донбасі активізували розвідку і мінування місцевості Фото: Дмитро Тимчук

У складі диверсійних груп діють російські військові і місцеві бойовики

Проросійські бойовики активізували розвідку і мінування місцевості в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"На окремих ділянках бойовики різко нарощують зусилля з ведення розвідки і проведення диверсій (в основному мінування) силами ДРГ. Відзначається різке розходження в рівні професіоналізму ДРГ - якщо групи спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ діють професійно, то групи з місцевих бойовиків, які пройшли курс підготовки в "навчальних центрах", демонструють вкрай низький рівень підготовки (аж до підриву на власних мінах і розтяжках)", - повідомив Тимчук. За його словами, на деяких ділянках уздовж лінії розмежування російські військовослужбовці здійснюють геодезичні роботи для перевірки ступеня промерзання грунту.

"Можлива мета цих дій - з'ясування можливості використання бронетехніки ЗС РФ і "ДНР" в наступальних діях проти українських військ. Зокрема, подібні геодезичні роботи проводяться на південь від Донецька, в смузі до району н. п. Докучаєвськ", - зазначив Тимчук.

Крім того, він повідомив, що серед бойовиків почастішали факти інфекційних захворювань.

"Критична ситуація склалася в підрозділах терористів, що оперують в районі Донецького аеропорту (ДАП) - близько 50% бойовиків перебувають на лікуванні, центральна інфекційна лікарня м. Донецьк переповнена. У медичних пунктах бандформувань "ДНР" відсутні антибіотики і жарознижуючі препарати, поставка яких очікується у найближчий період з території РФ", - підкреслив координатор "Інформаційного спротиву".

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».В зоне АТО на Донбассе фиксируется возрастание активности рос...

Опубликовано Дмитрием Тымчуком 12 января 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ситуація на Донбасі загострилася, сили АТО відбили атаку бойовиків під Семигір'ям.