ua en ru

Ситуація на Донбасі загострилася, сили АТО відбили атаку бойовиків під Семигорьем

Ситуація на Донбасі загострилася, сили АТО відбили атаку бойовиків під Семигорьем Фото: бойовики на Донбасі

Бойовики намагалися прорватися на ділянці Светлодарском

За минулу добу, 11 січня 2016 року, ситуація в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загострилася, українські військові відбили атаку бойовиків під Семигорьем Донецької області. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

Повідомляється, що за добу бойовики 35 разів порушили режим перемир'я уздовж лінії розмежування на Донбасі. Зокрема, бойовики обстріляли зі стрілецької зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів Піски, Дослідне, Авдіївку, Верхнеторецкое. Також позиції сил АТО під Марьинкой обстріляні з ручного протитанкового гранатомета, а в районі Красногорівки бойовики вели снайперський вогонь.

Крім того, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети і великокаліберні кулемети, бойовики провокували сили АТО на відповідь вогонь в районі Новгородського, Погоди і Майорска, які розташовані північніше Горлівки.

"Схід, неподалік Світлодарська, зафіксовано застосування бойовиками великокаліберних кулеметів і снайперів біля Луганського. На тій же ділянці, поблизу Семигорья, відбулося бойове зіткнення. В результаті короткого бою із застосуванням стрілецької зброї наші бійці відкинули нападників на вихідний рубіж", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в районі Троїцького бойовики пристреливали 82-мм міномет. А в Луганській області бойовики обстріляли з гранатометів і мінометів опорний пункт військових біля Кримського.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 годину 12 січня 2016 року:Ситуація в зоні проведення АТО знову загострил...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 11 січня 2016 р.

Нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала збільшення числа вибухів в районі Горлівки і Комінтернове.

"10 січня спостерігалися 23 вибуху і приблизно 40 сплесків стрілецької зброї. В ніч на 9 січня, поблизу Горлівки були чутні в цілому 70 вибухів, оцінених як вплив 152мм і 122мм артилерійського вогню, і 36 вибухів оцінених, виходять з гранатомета. На наступний ранок також були чутні вибухи і сплески стрілецької зброї", - йдеться у звіті місії за минулі вихідні.

Зазначимо також, що вчора, 12 січня, бойовики біля Водяного застосували заборонені мінськими угодами 120 мм міномети.

"Близько полудня загарбники з мінометів і гранатометів обстріляли н. п. Водяне, який розташований в так званій "сірій зоні", на відстані близько 8 кілометрів від східної межі міста Маріуполь. За останньою інформацією ворог застосував заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм", - йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.