ua en ru

Туреччина внесла до чорного списку понад 4 тисяч росіян за підозрою в зв'язках з ІДІЛ

Туреччина внесла до чорного списку понад 4 тисяч росіян за підозрою в зв'язках з ІДІЛ Фото: бойовики ИГИЛ (YouTube screenshot)

Всього в Туреччину заборонений в'їзд 54 тисячам іноземців

Туреччина внесла до чорного списку понад 4 тисяч росіян за підозрою в зв'язках з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Про це йдеться в доповіді Міністерства внутрішніх справ Туреччини, передає "Радіо Свобода".

Зазначено, що в список осіб, яким заборонений в'їзд на територію Туреччини, входить майже 54 тисячі іноземців з 146 країн. Найбільша кількість у списку громадян Саудівської Аравії, Тунісу і Росії.

Також, в МВС Туреччини відзначають, що з 2011 року Анкара за підозрою у зв'язках з джихадистами перевірила 17,5 тисяч іноземців. Майже п'ять тисяч з них були депортовані, понад 800 осіб становили росіяни.

Нагадаємо, Пакистан 16 липня 2017 року заявив про початок нової військової операції проти "Ісламської держави" поблизу кордону з Афганістаном. Як доповів генерал-майор Асіф Гафур, піхотна дивізія при підтримці авіації і артилерії веде наступ в полуавтономном агентстві (регіоні) Хайбер на півночі країни.