ua en ru

Туреччина вимагає від міжнародного співтовариства вирішити проблему сирійських біженців

Міжнародне співтовариство, як і раніше, не в силах вирішити проблему сирійських біженців. З подібною заявою виступив міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу, зажадавши від Ради Безпеки ООН вжити заходів, завдяки яким цей все більш ускладнюється питання буде врегульоване, передає агентство "Сіньхуа".

В ході прес-конференції, яка була проведена після що відбулася 26 жовтня зустрічі з прибулим до Туреччини з візитом міністром закордонних справ Болгарії Миколою Младеновим, Давутоглу заявив: "Ми приймаємо активну участь в гуманітарній діяльності, спрямованої на вирішення питання сирійських біженців, але, на жаль, не бачимо того, щоб міжнародне співтовариство докладало в даному напрямку значні зусилля".

Дипломат зазначив, що Туреччина є однією з країн, які вносять у врегулювання питання сирійських біженців найбільший внесок. Згідно з останніми офіційними даними турецької сторони, в даний час на території Туреччини проживає понад 600 тис. біженців з Сирії.

Младенов свою чергу заявив, що, приймаючи в увагу кризовий характер проблеми сирійських біженців, Болгарія готова до найгіршого варіанту подальшого розвитку подій. Глава болгарського МЗС також зазначив, що дане питання буде вирішено тільки тоді, коли біженцям буде надана допомога, завдяки якій вони зможуть повернутися до свого рідного вогнища.

Міністр також виступив на підтримку процесу приєднання Туреччини до Європейського союзу.