ua en ru

Туреччина і США проведуть військові навчання в Середземномор'ї

Туреччина і США проведуть військові навчання в Середземномор'ї Ілюстративне фото (aa.com.tr)

Під час маневрів військові відпрацюють координацію надводних, підводних і повітряних суден

З 28 вересня по 7 жовтня, Туреччина проведе військові навчання в Східному Середземномор'ї, в них візьмуть участь США, Азербайджан, Бахрейн, Алжир, Катар, Кувейт, Пакистан, Румунія і Саудівська Аравія. Про це повідомляє видання Haberler з посиланням на Генштаб Туреччини.

У навчаннях "Синій кит-2018" будуть задіяні військові кораблі і морська авіація країн-учасниць, а також військовослужбовці ВМФ і ВПС Туреччини. З турецької сторони беруть участь чотири фрегати, п'ять підводних човнів, два корвети, три морських патрульних літака, шість вертольотів, патрульні катери та судна забезпечення. Під час маневрів військові відпрацюють координацію надводних, підводних і повітряних суден.

Відзначимо, президент США Дональд Трамп в серпні ввів додаткові мита на імпорт турецької продукції через суд над пастором Ендрю Брансон, звинуваченого у тероризмі. Туреччина пішла на відповідні заходи, підвищивши мита на низку статей імпорту з США. Трамп заявив, що США не мають наміру платити Туреччині за звільнення американського пастора Ендрю Брансона.

Зазначимо, Ендрю Бренсон утримується під арештом за звинуваченням у причетності до спроби державного перевороту і підтримці тероризму. Туреччина звинувачує Брансона в шпигунстві і спробі повалення влади. 15 серпня чергове прохання захисту про звільнення пастора з-під домашнього арешту було відхилено судом. У Туреччині пастору загрожує до 35 років тюремного ув'язнення.

Раніше Мінфін США пригрозив Туреччині посиленням санкцій, якщо американський пастор Ендрю Брансон не буде відпущений на свободу. Сполучені Штати Америки готові йти на розрив відносин з Туреччиною через кримінального переслідування американського пастора Ендрю Брансона.