ua en ru

Туреччина пригрозила ударами по головним союзникам США у війні з ІД в Сирії

Туреччина пригрозила ударами по головним союзникам США у війні з ІД в Сирії Фото: ІДІЛ

Анкара готова кинути виклик Вашингтону, який просив її уникати ударів по сирійських курдів і зосередитися на ударах по ІДІЛ

Туреччина пригрозила ударами сирійським курдським ополченцям, яких Сполучені Штати Америки (США) вважають цінними союзниками в боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Про це пише РБК з посиланням на Reuters.

Так, повідомляється, що Анкара вважає заяву курдів на чолі з сирійської курдської партією "Демократичний союз" (PYD) про автономію міста Телль-Аб'яд створює загрозу національній безпеці Туреччини.

На цьому тижні літаки турецьких ВПС двічі вразили позиції курдських загонів народної самооборони (YPG), після того як вони кинули виклик Анкарі і переправилися на захід від річки Євфрат. Раніше прем'єр Туреччини Ахмет Давутоглу попередив курдів, що, якщо вони це зроблять, Туреччина буде атакувати їх.

Як зазначає Reuters, це було попередження.

"Врахуйте, якщо ви спробуєте зробити це в іншому місці, Туреччині не потрібно буде дозвіл ні від кого. Ми зробимо те, що необхідно", - сказав Ердоган, зазначивши, що Анкара готова кинути виклик Вашингтону, який просив її уникати ударів по сирійських курдів і зосередитися на ударах по ІДІЛ.

Згідно з інформацією видання, Ердоган звинуватив курдський "Демократичний союз" в "етнічних чистках" і заявив, що західна підтримка курдських повстанців тільки допомогла тероризму.

Нагадаємо, бойовики терористичної організації "Ісламська держава" перейшли в наступ проти урядових військ лідера Сирії Башара Асада.