ua en ru

Туреччина залишається кандидатом на членство у ЄС, - Моґеріні

Туреччина залишається кандидатом на членство у ЄС, - Моґеріні Фото: Федеріка Моґеріні (European External Action Service)

Моґеріні наголосила, що Анкара мусить вжити "вагомих кроків"

Туреччина залишається кандидатом на членство у Євросоюзі попри занепокоєння, що порушення прав людини у цій країні може завадити переговорам. Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні, повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, про перспективи входження Туреччини до складу ЄС Моґеріні розповіла сьогодні, 25 липня 2017 року, після переговорів з головою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу і міністром у справах ЄС Омером Челиком.

Разом з тим, вона наголосила, що Анкара мусить вжити "вагомих кроків".

За словами Моґеріні, під час переговорів у Брюсселі з турецькою стороною вона наголосила на необхідності діалогу і кооперації у питання права і фундаментальних свобод.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган впевнений, що парламент підтримає введення смертної кари в країні. Ердоган заявив, що має намір відновити смертну кару в країні, незважаючи на критику з боку Євросоюзу.

"Якщо цей законопроект надійде у парламент і парламент, в чому я впевнений, прийме його і направить мені, то я без вагань підпишу цей документ", - сказав він.

Він також додав, що Євросоюз вже давно дав чітко зрозуміти, що відновлення смертної кари в Туреччині призведе до припинення переговорів про вступ країни в ЄС.