ua en ru

Ердоган впевнений, що турецький парламент підтримає введення смертної кари в країні

Ердоган впевнений, що турецький парламент підтримає введення смертної кари в країні Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (kremlin.ru)

Введення смертної кари в Туреччині призведе до припинення переговорів про вступ країни в ЄС

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган впевнений, що парламент підтримає введення смертної кари в країні. Про це він заявив, виступаючи з промовою біля будівлі парламенту в Анкарі у неділю, 16 липня, повідомляє DW.

Так, Ердоган заявив, що має намір відновити смертну кару в країні, незважаючи на критику з боку Євросоюзу.

"Якщо цей законопроект надійде у парламент і парламент, в чому я впевнений, прийме його і направить мені, то я без вагань підпишу цей документ", - сказав він.

Він також додав, що Євросоюз вже давно дав чітко зрозуміти, що відновлення смертної кари в Туреччині призведе до припинення переговорів про вступ країни в ЄС.

Крім того, повідомляється, що, виступаючи в Стамбулі, Ердоган заявив, що знає, хто стоїть за такими "терористичними організаціями", як рух Ґюлена, Курдська робоча партія (КРП) і "Ісламська держава".

"Цим зрадникам ми спочатку відірвемо голови", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ердоган має намір негайно обговорити введення страти в Туреччині. У свою чергу, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла, що введення Туреччиною смертної кари зупинить переговори про її членство в ЄС.